Dwayne Toemere

Acteur | A&O Psycholoog

Blog

Ik kon wel door de grond zakken

Posted by Dwayne Toemere on December 20, 2015 at 4:05 AM

 


Mijn plan

Daar zat ik dan, klaar voor een meeting met de directeur. Ik werkte nu een paar maanden voor dit makelaarskantoor en ik wilde onze nieuwe 'TeleSales-tak' naar een hoger plan brengen. Ik was 24.

 

Na wat heen en weer gepraat tijdens onze meeting sloeg hij het plan dicht en hij schoof het opzij. Hij pauseerde even en keek me aan. Hij was een grote, oudere man met een zware rustige stem. Hij boog voorover en vroeg: 'Wat wil jij eigenlijk echt doen?' Ik knipperde even met mijn ogen en ik stortte mij weer op de gebonden A4-tjes voor mij. Hij onderbrak mij en vroeg: 'Maar wat wil jij eigenlijk ècht doen?'

 

Dit ging niet meer over mijn plan. Ik voelde dat hij iets anders zag. Ik voelde me ontmaskerd en ik gaf me gewonnen. In de bedrijfsmakelaardij lag mijn passie niet en hij zag dat. Hij stelde mij de juiste vraag alleen had ik nog geen duidelijk antwoord. Ik wist nog niet waar mijn passie lag.

 

Juiste vraag, het juiste moment

Dit moment is mij lang bijgebleven. Een reminder voor momenten waarop ik moet kiezen voor werk waar ik misschien niet in geloof. Dan vraag ik mezelf: wat wil ik eigenlijk ècht?

 

Ik besefte me dat ik op het punt stond om in iets te rollen waar mijn hart niet lag. Een belangrijke vraag op een belangrijk moment. Deze momenten zijn goud waard. Dit is wat aansturen van mensen en mensen hun kracht laten vinden voor mij op neerkomt: het stellen van de juiste vragen op de juiste momenten.

 

Nieuwe ruimte

Ik kon wel door de grond zakken toen ik toe moest geven dat mijn passie niet bij mijn plan lag en dat ik nog niet wist wat ik ècht wilde. De rest van de meeting hadden we een open gesprek. Er viel een last van mijn schouders. Er was nu ruimte voor een nieuw plan: mijn passie.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments